Recept 45**** (7 stemmen)

Aardbeicrumble met amandel

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
40 min
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Bereiding basiscrumble:
  2. Doe de bloem en de rietsuiker in een kom. Voeg de koude, in blokjes gesneden Solo toe en kneed met je hand alle ingrediënten door elkaar tot een losse kruimelige structuur.
  3. Voeg er op het laatste de amandelschilfers bij en meng ze kort onder de crumble. Zet even opzij.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C
  5. Bereiding fruit:
  6. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en leg de aardbeien in vuurvaste individuele potjes. Snijd ze eventueel doormidden als ze te dik zijn.
  7. Overstrooi de aardbeien met de suiker. Je kan eventueel ook wat amandelpoeder toevoegen. Dat zorgt voor wat extra smaak en binding.
  8. Bedek de aardbeien met een flinke laag van de crumble.
  9. Zet de potjes in de oven en laat 30 minuten bakken tot de crumble goudbruin kleurt.
  10. Haal de potjes uit de oven en laat afkoelen.
Tip

Serveer eventueel met een klassieke crème anglaise of wat licht opgeklopte room.

Ingrediëntenvoor 6 personen

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door Eliremco op 23 juni 2015 om 14u03

Hmmm, lekker.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie