Aardbei-bellini

Ingrediënten voor 1 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden:
  2. 120 gram aardbeien
  3. 60 gram aalbessen
  4. 1 citroen
  5. 48 cl prosecco (Italiaanse 'nepchampagne' of een andere 'nepchampagne')
  6. ongeveer 4 ijsblokjes
  7. 4 champagneglazen of andere hoge glazen
  8. Bereiding:
  9. Leg de glazen een kwartier van te voren in de vriezer. Meng de aardbeien, aalbessen en een paar druppels citroensap, voeg hier ongeveer 4 kleingemaakte ijsklontjes door en schud zodat het sap vrijkomt. Je kunt ook een blender gebruiken. Je hebt totaal aan vruchtensap nodig van 16 centiliter. Verdeel het sap over de gekoelde glazen en giet er de prosecco over en meng dit voorzichtig door elkaar. Garneer met een aardbei en een rietje. Zorg ervoor dat je 1/3 vruchtensap mengt met 2/3 prosecco.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?