Aardappeltortilla met mosterd

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Boen de aardappelen schoon en kook ze (in de schil) in ongeveer 15 minuten bijna gaar. Pel ondertussen de uien en snijd ze ieder in 4 parten.
  2. Giet de aardappelen af en laat ze een beetje afkoelen. Pel de schil eraf en snijd ze in plakken van een halve cm dik.
  3. Schenk een beetje vloeibare margarine in een grote koekenpan en bak daarin de aardappelen op vrij hoog vuur rondom lekker bruin. Schep ze op keukenpapier en laat ze uitlekken.
  4. Veeg de pan schoon met een stuk keukenpapier en schenk er opnieuw een beetje vloeibare margarine in. Bak hierin de stukken ui op matig vuur tot ze beginnen te kleuren. Schep ze uit de pan in een schaal en meng de mosterd er goed doorheen. Kluts in een kom de eieren met wat zout en peper.
  5. Doe de helft van de gebakken aardappelplakjes in de koekenpan. Verdeel hier het ui-mosterdmengsel overheen en eindig met de rest van de aardappelplakjes. Schenk direct de geklutste eieren erover.
  6. Bak de tortilla op matig vuur totdat het ei begint te stollen en de tortilla aan de onderkant bruin is gebakken. Keer voorzichtig om met behulp van een deksel en bak de tortilla verder gaar en bruin.
  7. Snijd de tortilla in blokjes. Schik ze op een mooie schaal en zet er een kommetje Amora Mosterd van Dijon bij.

Tip

Lekker met een frisse, groene salade.

Meng een handvol gehakte verse kruiden door de geklutste eieren, zoals peterselie of bieslook.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door ilse wouters op 12 juni 2013 om 04u39

allemaal goed en wel, maar een tortilla de patatas bereiden met vloeibare margarine...mijn (Spaanse) schoonmoeder draait zich om in haar graf, denk ik...

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?