Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg vastkokende aardappelen
- zout
- olie om in te vetten
- 1 beker crème fraîche 125 ml
- 1 el honing
- 3 eieren
- 1 tl versgehakte tijm
- 159 gr geraspte ( harde) geitenkaas
Bereidingswijze
- Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200?C. Vet de bakvorm in met olie. Bekleed de vorm met bakpapier en vet dit ook licht in.
- Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Kook ze in water met zout in circa 15 minuten beetgaar.
- Giet de aardappelplakjes af en laat ze iets afkoelen.
- Smelt de boter en meng de afgekoelde boter door de crème fraîche en de honing. Klop de eieren los en meng de tijm en de geraspte kaas erdoor.
- Meng het eimengsel door de crème fraîche.
- Bereidingswijze
- Schep de aardappelplakjes en het eimengsel in de bakvorm. Strijk de bovenkant glad. Bak de aardappeltaart 30 a 35 minuten in het midden van de oven totdat de bovenkant goudbruin is. Laat de taart iets afkoelen in de vorm en snijd in stukken.
- Serveer met balletjs in tomatensaus en salade.
- Een fraaie witte huiswijn koel geschonken is hier op zijn plaats.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?