500 gram zoete aardappel, geschild en in stukken gesneden
250 gram wortel, in stukken
1 ui, grof gehakt
1 klont boter
50 gram bloem
1 klein rood pepertje, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
1 l groente bouillon
2 eetlepels sojasaus
2 dl kokosmelk
koriander (zoveel als je lekker vindt)
Bereidingswijze:
Deze soep is hartig, smaakvol, en verwarmt van binnenuit.
Laat de zoete aardappel, wortel en ui 10 minuten zweten in de boter met het deksel op de pan. Roer de peper, knoflook en de bloem erdoor. Voeg vervolgens de bouillon toe en laat 20 minuten koken.
Pureer de soep en doe de kokosmelk, sojasaus en koriander erbij.
Vandaag gemaakt, lekkere dikke winterse soep. De koriander had ik weggelaten omwille van de kids. Voor bouillon had ik zo een knorr marmite genomen. Een aanrader!
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door Othello op 21 november 2010 om 19u50
Vandaag gemaakt, lekkere dikke winterse soep. De koriander had ik weggelaten omwille van de kids. Voor bouillon had ik zo een knorr marmite genomen. Een aanrader!
Hoeveel sterren geef jij dit recept?