Ingrediënten voor 4 personen
-
- 2 l water
- 1 blokje Knorr groentebouillon
- 4 eetlepels Bertolli Extra vergine
- peper en zout
-
- 12 blaadjes zurkel
- 2 eierdooiers
- 1 fijngehakte prei
- 4 grote aardappelen in blokjes gesneden
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 2 eetlepels bieslook (bieslook)
Bereidingswijze
- Verhit de Bertolli in een kookpot met dikke bodem.
- Stoof de prei al roerend op een hoog vuur gedurende 2 min.
- Voeg de aardappelen toe en stoof ze eveneens op een hoog vuur gedurende 2 min.
- Voeg het water en het bouillonblokje erbij , breng op smaak met zout en peper.
- Dek af en breng aan de kook.
- Verlaag vervolgens de temperatuur met de helft en laat gedurende 20 min. sudderen.
- Verhit ondertussen de Solo in een kleine pan en laat de zurkel slinken.
- Zet opzij.
- Voeg de zurkel toe als de aardappelen gaar zijn.
- Mix de soep en zet ze terug op een laag vuurtje.
- Klop de eierdooiers en de Solo Crèmefine Licht in een kom.
- Haal de pot van het vuur en voeg de Solo Crèmefine Licht met de eierdooiers toe en roer flink.
- Het eigeel mag niet koken.
- Versier met de gehakte, platte peterselie en bieslook.
Tip
Hou je niet echt van de zurige smaak van zurkel, voeg dan een snufje suiker toe.
Andere Solo-leden over dit recept (2)
Gepost door Solo op 20 november 2012 om 13u53
Je kan ook zurkel in potjes gebruiken. Reken dan ongeveer 3 eetlepels.
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?