Recept 45**** (3 stemmen)

Aardappelsoep met zurkel

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
45 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verhit de Bertolli in een kookpot met dikke bodem.
  2. Stoof de prei al roerend op een hoog vuur gedurende 2 min.
  3. Voeg de aardappelen toe en stoof ze eveneens op een hoog vuur gedurende 2 min.
  4. Voeg het water en het bouillonblokje erbij , breng op smaak met zout en peper.
  5. Dek af en breng aan de kook.
  6. Verlaag vervolgens de temperatuur met de helft en laat gedurende 20 min. sudderen.
  7. Verhit ondertussen de Solo in een kleine pan en laat de zurkel slinken.
  8. Zet opzij.
  9. Voeg de zurkel toe als de aardappelen gaar zijn.
  10. Mix de soep en zet ze terug op een laag vuurtje.
  11. Klop de eierdooiers en de light room in een kom.
  12. Haal de pot van het vuur en voeg de light room met de eierdooiers toe en roer flink.
  13. Het eigeel mag niet koken.
  14. Versier met de gehakte, platte peterselie en bieslook.
Tip

Hou je niet echt van de zurige smaak van zurkel, voeg dan een snufje suiker toe.

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 20 november 2012 om 11u53

Je kan ook zurkel in potjes gebruiken. Reken dan ongeveer 3 eetlepels.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?