Aardappelsoep met kabeljauw

4 (4)
35 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Bereid een liter bouillon van 1 liter water en de 2 bouillonblokjes.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
  3. Hak de ui fijn.
  4. Verwijder het vel en de graten en snijd de vis vervolgens in blokjes. Snij het spek in blokjes en hak de tijm fijn.
  5. Bak de ui samen met het spek en de tijm in de olijfolie tot de ui glazig is.
  6. Voeg dan de wijn toe en kook tot 1/3 in.
  7. Voeg er de aardappelen bij en kruid het geheel met de geplette roze peper.
  8. Roer en zet nog 1 minuut op een hoog vuur.
  9. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
  10. Zet het vuur zachter en laat 20 minuten sudderen.
  11. Voeg er de vis aan toe en laat nog 5 minuten sudderen.
  12. Dien dit gerecht op met Italiaanse ciabatta of focacciabrood.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door iduna op 14 november 2016 om 18u51

Super lekker ! Wat een geur -en smaakpalet, geen overladen gevoel, en toch voldaan. Een echte aanrader

Gepost door Solo op 15 november 2016 om 15u51

Hoi Iduna, bedankt voor jouw groot compliment. :) Laat dit heerlijk soepje jou nog smaken deze winter. Groetjes, het Solo-team

Hoeveel sterren geef jij dit recept?