Ingrediënten voor 4 personen
- 1 dl witte wijn
- 2 blokjes Knorr Bouillon Finesse Groenten
- zout
- 1 grote ui
- 1 l water
- 3 soeplepels olijfolie
- 2 fijne repen spek
- enkele takjes verse tijm
- 1 theelepel roze peper
- 200 g kabeljauw
- 4 aardappelen
Bereidingswijze
- Voorbereiding
- Bereid een liter bouillon van 1 liter water en de 2 bouillonblokjes.
- Bereiding
- Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
- Hak de ui fijn.
- Verwijder het vel en de graten en snijd de vis vervolgens in blokjes. Snij het spek in blokjes en hak de tijm fijn.
- Bak de ui samen met het spek en de tijm in de olijfolie tot de ui glazig is.
- Voeg dan de wijn toe en kook tot 1/3 in.
- Voeg er de aardappelen bij en kruid het geheel met de geplette roze peper.
- Roer en zet nog 1 minuut op een hoog vuur.
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
- Zet het vuur zachter en laat 20 minuten sudderen.
- Voeg er de vis aan toe en laat nog 5 minuten sudderen.
- Dien dit gerecht op met Italiaanse ciabatta of focacciabrood.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door iduna op 14 november 2016 om 19u51
Super lekker ! Wat een geur -en smaakpalet, geen overladen gevoel, en toch voldaan. Een echte aanrader
Gepost door Solo op 15 november 2016 om 16u51
Hoi Iduna, bedankt voor jouw groot compliment. :) Laat dit heerlijk soepje jou nog smaken deze winter. Groetjes, het Solo-team
Hoeveel sterren geef jij dit recept?