Ingrediënten voor 5 personen
- 600 gr blooemige aardappelen
- 400 gr gemengde bospaddestoelen
- 2 preien en 2 uien
- 2 dl room
- 1 eetl olijfolie en 1/2 bosje fijngehakte peterselie
- 1 l boiuillon (kip of vlees)
Bereidingswijze
- schil de aardappelen en snij in blokjes
- snij prei in ringen(alleen wit gebruiken) en snipper de ui
- fruit alles aan in de boter en blus met bouillon
- doe dan aardappelen bij en breng aan de kook, laat zo 20 min sudderen
- pureer de soep met de mixer
- wentel de bospaddestoelen door een beetje bloem en bak ze goudbruin in olijfolie
- serveer de soep in de kommetjes en verdeel er de paddestoelen over en bestrooi met peterselie
- lekker heel lekker met geroosterd brood op koude avond
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?