Bereidingswijze
- Ingrediënten:
- 50 gr boter
- 1 schoongemaakte en kleingesneden ui
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 kg geschilde en in blokjes gesneden aardappelen
- 7 dl bouillon
- 2 1/2 dl melk
- 1 dl koffieroom
- 150 gr geraspte belegen kaas
- Zout
- Peper
- Bereiding:
- Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten
- Roer het paprikapoeder door het uimengsel
- Voeg de blokjes aardappel en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook
- Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 15 minuten zachtjes koken
- Voeg de melk en de koffieroom toe en laat de soep onder af en toe doorroeren nog ñ 15 minuten doorkoken tot de blokjes aardappel uiteen vallen
- Roer de geraspte kaas door de soep en maak alles op smaak met wat zout en peper
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?