Aardappelschijfjes boulangère uit de oven

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Super makkelijk en super lekker gerecht. Handig met gasten, want de oven doet het werk en je hebt je handen vrij voor andere gerechten.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal dun in met olijfolie.
  3. Plaats een laag aardappelschijfjes in de ovenschaal en bestrooi met peper en zout.
  4. Leg dan een ui en knoflook laag op de aardappel laag.
  5. Ga dan door met aardappel en ui knoflook laagjes tot alles op is, maar eindig met een laatste laag aardappeltjes. En peper en zout steeds dun tussen de laagjes
  6. Voeg de hete kippenbouillon toe en leg hier en daar een klontje boter op de aardappelschijfjes. Besprenkel het geheel vervolgens met tijm.
  7. Plaats de ovenschaal in de oven en bak de aardappelen voor 1 uur. Verlaag dan de oven tot 120°C en bak nog eens gedurende 20 min.
  8. De aardappelen zijn mooi goudbruin aan de bovenkant en gaar aan de binnenkant. Test dit door een breinaald in de aardappelen te steken.
  9. SUPER LEKKER.

Tip

Je kunt het gerecht ook extra gratineren met geraspte kaas en licht laten grillen in de oven, zodat het gerecht een extra luxe tintje krijgt.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Love to Cook op 28 september 2015 om 10u54

Toen de vrouwen in de vorige eeuw naar hun werk op het land gingen, hadden ze 's avonds geen tijd om een warme maaltijd te bereiden, dus maakten ze dit 's morgens klaar en de schotel werd bij de plaatselijke bakker gebakken en warm gehouden. Zelf hadden ze nog geen oven, vandaar dat dit gerecht in het Frans 'Aardappelen van de bakker' heet.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?