use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Warme aardappelsla met spekjes en uien, spinazie en een gebakken eitje
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Warme aardappelsla met spekjes en uien, spinazie en een gebakken eitje

Warme aardappelsla met spekjes en uien, spinazie en een gebakken eitje

Zo uit de pan op je bord: een warme aardappelsla met spek en verse spinazie. Bekijk de video en zet dit zelf in een wip op tafel. Zo zie je weer hoe simpel lekker eten kan zijn.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 2 grote vastkokende aardappelen (Nicola of Inova)
  • 1 el Solo Vloeibaar
  • 100 g spekreepjes
  • 1 sjalot
  • 1 handvol jonge spinazieblaadjes
  • 1 tl verse tijm
  • 1 el balsamicoazijn
  • 4 eieren

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes van een centimeter. Doe ze in een kookpot en voeg water toe tot de aardappelblokjes net onder staan. Voeg een snuifje zout aan het water toe en kook de aardappelen een tiental minuten. Giet af en laat even uitdampen.
  2. Snijd het spek in fijne reepjes. Verhit een braadpan. Bak het spek in twee minuutjes krokant, haal het uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Hou het spekvet apart in de pan om hier later de eitjes in te bakken.
  3. Pel en snipper de uien. Verhit een diepe pan en smelt er een eetlepel Solo in. Bak de uien samen met de aardappelblokjes in een vijftal minuten lichtbruin. Voeg de rauwe spinazieblaadjes toe en laat nog 1 minuut verder bakken. Voeg het spek en de verse tijm toe. Meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en wat balsamicoazijn.
  4. Verhit de pan met het spekvet opnieuw en bak er vier spiegeleitjes in.
  5. Leg met behulp van een serveerring op elk bord een torentje aardappelsla. Steek met de ring telkens een spiegeleitje uit en leg dat bovenop elk torentje. Smakelijk!
Deze aardappelsla smaakt ook koud superlekker. Warm eitje erop, klaar en smullen maar!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.