Aardappelsalade met knolselder
Een lekkere en frisse aardappelsalade met knolselder is een ideale aanvulling bij tal van gerechten. Maar ook als lunch op je werk is deze easy topper superlekker.
30 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg aardappelen
- 500 g knolselder
- 2 dl droge witte wijn
- 1 eetlepel witte alcoholazijn
- 1 bussel lente-uitjes
- 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie voor de vinaigrette
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel mierikswortelpasta
- 1/2 citroen
-
10 cl Solo Crèmefine Licht
- peper
- zout
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af en snij de warme aardappelen in kleine blokjes. Overgiet de nog warme aardappelen met de witte wijn.
- Schil de knolselder en versnij in kleine blokjes. Doe de selder in een pot, overgiet met water en wat witte alcoholazijn. Voeg zout toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zacht koken.
- Giet de knolselder af en spoel de blokjes onder de koudwaterkraan. Laat goed uitlekken.
- Meng de aardappelblokjes en de knolselder voorzichtig.
- Maak de vinaigrette. Meng de mosterd, de mierikswortelpasta en citroensap met een garde. Giet er de room Solo Crèmefine Licht bij en meng opnieuw. Kruid met peper en zout.
- Doe de vinaigrette bij de groenten en meng opnieuw voorzichtig.
- Werk af met fijngehakte lente-ui (met groen) en peterselie.
Tip
Kies voor deze aardappelsalade best een stevige, vastkokende aardappelsoort.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door Monique_12 op 23 juli 2010 om 11u55
Dit is heerlijk fris met een stukje gegrilde kip. Prima zoals gewoonlijk. mo
Hoeveel sterren geef jij dit recept?