Ingrediënten voor 4 personen
- 4 st aardappelen
- 4 st grote augurken
- 1 st ui of sjalot
- 150 gram achterham
- 1 st appel
- 1 eetlepel azijn
- 3 eetlepels mayonaise
- 1/2 theelepel mosterd
- 1/2 theelepel zachte curry
Bereidingswijze
- . Schil de aardappels en kook ze in een pan met water gaar (10 – 15 minuten). Haal ze uit de pan en laat ze helemaal afkoelen.
- . Schil een appel en snijd hem in stukjes.
- Pel de ui en snijd in kleine stukjes.
- . Halveer de augurken in de lengte en snijd ze in stukjes.
- Snijd de plakjes ham in stukjes.
- . Snijd de afgekoelde aardappels in blokjes.
- Stop de aardappels, ham, augurken, ui en de appel bij elkaar in een kom en roer door elkaar.
- Maak de dressing door de mayonaise te mengen met de azijn, de mosterd en het kerriepoeder. Verdeel het over de salade en roer door elkaar.
- Zet de salade een nacht in de koelkast.
- Heerlijk als zomerse salade of avonds bij een stuk brood!!!
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?