Aardappelsalade met feta en rode kool

Ingrediënten voor 3 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de krieltjes gaar en laat volledig afkoelen. Snijd ze in kleinere stukken (ik sneed ze in de helft en maximum in vier voor de grotere) en doe ze in een mengkom en verbrokkel er de feta overheen. De hoeveelheden zijn relatief, voeg gerust wat minder of wat meer toe naar eigen smaak. Voeg een handvol rode kool snippers toe. Versnipper flink wat verse peterselie en bieslook en voeg deze toe aan het mengsel. Meng apart de rode wijnazijn en de olijfolie en doe er flink wat peper en een beetje zout bij. Giet dit mengsel over de salade en meng alles zeer goed.
  2. Voilà, zo gemakkelijk gaat dat. Perfect op voorhand klaar te maken en maar gewoon uit de koelkast te nemen als het geserveerd mag worden.

Tip

Als je hem bijvoorbeeld een dag op voorhand maakt, giet er dan een klein scheutje olijfolie of wijnazijn bij en meng nog eens goed om er zeker van te zijn dat het niet te droog geworden is. De hoeveelheden zijn niet verplicht te volgen. Bij een BBQ eet je er waarschijnlijk minder van omdat je dan best veel vlees/vis eet (alhoewel, als dat vlees lang op zich laat wachten ben ik toch meestal die persoon die volledig genoeg heeft omdat ze niet van de aardappelsla en brood met cocktailsaus kon afblijven), dus dan tel je wat minder patatjes per persoon dan wanneer je het met bijvoorbeeld één stukje vis eet.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?