Aardappels uit de oven met geitenkaas en champignons en.....

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. ......... spekjes en room. Maar dat werd zo’n lange titel.
  2. Een heerlijke aardappelschotel uit de oven past uitstekend bij koude winterdagen. .
  3. De oven mag op 190 graden en de ovenschaal (niet te groot) smeren we vast in met olie. Bak 100 gram pancetta (magere spekblokjes ook goed) uit en schep ze uit de pan. Doe wat boter in dezelfde pan en bak daarin 250 gram in stukken gesneden champignons.
  4. Lekker bruin bakken en na 10 minuutjes doe je er 2 fijngesneden tenen knoflook in en een eetlepel bloem. Even roeren en dan aanvullen met een 50/75 ml melk en 125 ml room. Al roerend even laten pruttelen tot het dikker wordt. Daarna meng je er 100 gram zachte geitenkaas door en 50 gram geraspte parmezaan.
  5. Als de geitenkaas gesmolten is mag het van het vuur. In een grote kom (of als je een hapjespan hebt gebruikt past het nog wel in de pan) doe je er het grootste deel van de pancetta c.q. spekjes door en een pond geschilde en in dunne plakjes gesneden aardappelen. Fijn is als je hier aardappels voor gebruikt die niet echt vastkokers zijn. Ze mogen best lekker zacht worden.
  6. In de ovenschaal doen en op de bovenkant nog wat pancetta, brokjes geitenkaas en parmezaan. Afdekken met alufolie en 45 minuten de oven in. Daarna haal je de folie eraf en zet je het nog 30 minuten terug. Dan zijn de aardappelen botergaar en heb je een mooie bruine bovenkant.
  7. Wil je het allemaal wat sneller dan kun je deze schotel ook maken met bijna gaar gekookte aardappelplakjes en dan heb je aan de eerste 45 minuten genoeg en hoef je er geen folie overheen te doen.
  8. Lekker met wat salade en een klein stukje vlees.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?