Aardappelquiche

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. - verwarm de oven voor op 220°C, quichevorm invetten
  2. - schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken
  3. - kook deze 5 minuten in ruim water met zout, giet af en laat afkoelen
  4. - bedek de quichevorm met de plakjes bladerdeeg
  5. - bedek vervolgens het bladerdeeg met aluminiumfolie en strooi de bonen op het aluminiumfolie en zet de quichebodem gedurende 8 minuten in het midden van de hete oven
  6. - bak ondertussen het ontbijtspek 5 minuten in een pan knapperig
  7. - neem de quichebodem uit de oven, verwijder de bonen en de aluminiumfolie en bak de bodem nog 4 minuten zonder vulling in het midden van de oven
  8. - haal de quichebodem terug uit de oven en verdeel de aardappelplakjes over de bodem
  9. - meng in een kom de eieren, de slagroom en de bieslook, voeg peper en zout toe
  10. - schenk de helft van het mengsel over de aardappelplakjes
  11. - verdeel het ontbijtspek erover en schenk de rest van het mengsel over de quiche
  12. - strooi de gemalen kaas erover en bak de aardappelquiche in het midden van de oven in 20 minuten gaar en goudbruin

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door keanu op 19 december 2010 om 12u22

ik vind op solo geen zoek resultaat voor aardappelquiche met truffel

Hoeveel sterren geef jij dit recept?