Aardappelpuree

17 (17)
25 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en doe ze in een kookpot. Voeg water (tot ze net onderstaan) en de bouillonblokjes bij. Breng aan de kook en laat garen tot ze in stukken vallen als je er in prikt met een vork. Giet ze af.
  2. Plet de aardappelen met een pureestamper en doe er dan de melk en de vloeibare margarine bij. Breek het ei en roer het onder de puree. Voeg eventueel nog wat vloeibare margarine en melk bij als de puree te stijf is.
  3. Kruid met peper en nootmuskaat.

Tip

Werk af met vers gehakte bieslook , een beetje paneermeel en laat licht onder de grill kleuren.

Voor een feestelijke presentatie doe je de puree in een spuitzak en schik je roosjes op de borden of een schotel.

Je kan ook puree maken van ongeschilde aardappelen. Schrob ze wel goed schoon in koud water.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?