Recept 45**** (4 stemmen)

Aardappelpuree, rode kool en gegrilde kipfilet met peer

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
30 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een laagje water in ca. 20 minuten gaar. Afgieten (vang half kopje kookvocht op) en fijnstampen. Klop het kookvocht met 1 el Becel Original door de aardappelen.
  2. Snijd ondertussen de rodekool in smalle reepjes. Pel en snipper de ui. Kook de rode kool in een laagje water met de ui, de kruidnagels en de anijsster 15 minuten. Afgieten, goed laten uitlekken en mengen met 1 el Becel, de balsamicoazijn en royaal versgemalen peper.
  3. Snijd in de tussentijd de kipfilet in twee dunne plakken en wrijf ze in met 1 el Becel. Bestrooi met versgemalen peper. Snijd de peer in 6 parten en verwijder het klokhuis. `Grill de kip in een hete grillpan of onder of op een hete grill aan beide kanten bruin in ca. 8 minuten. Grill de peer 3 minuten mee. Tussentijds keren.
  4. Verdeel de aardappelpuree en rode kool over 2 borden. Leg de kip en parten peer ernaast.

Ingrediëntenvoor 2 personen

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door jeannine23 op 23 januari 2017 om 18u11

eens iets anders

Gepost door Solo op 31 januari 2017 om 16u24

Vinden wij ook Jeannine! Heeft het gesmaakt? :) Groetjes, het Solo-team.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie