Recept 05 (0 stemmen)

aardappelpuree op baskische wijze

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. schil de aardappelen en snij deze in stukken en laat koken in snelkookpan of gewone
  2. kookpot. terwijl de aardappelen aan de kook zijn maak klaar : tomaat ontvellen en
  3. pitten verwijderen, paprika onvellen en halveren, de helft gebruiken en in heel fijne
  4. julienne snijden alook de ajuin en de tenen knoflook en de tomaat. neem wat solo en
  5. een weinig olie en bak lichtjes de groenten laat ze wat stoven met een beetje groenten
  6. bouillon. laat een weinig afkoelen en pureer de groenten. intussen zullen de aardappelen
  7. wel zacht zijn giet af en laat drogen. stamp de ardappelen met stamper samen met een
  8. klont solo en voeg de gepureerde groenten eronder tot een geheel. doe in een beboterde
  9. vuurvaste schotel betrooi met gemalen kaas doe klontjes solo erboven en laat gratineren
  10. in de oven tot een licht korstje.
  11. bestrooi met fijngesneden peterselie. dit gerecht is lekker met een gebakken kip
  12. ingewreven met peper en zout en wat paprikapoeder. drink daarbij een landeljke rode wijn

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie