Recept 15* (1 stem)

Aardappelpuree met tomaat

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. U maakt een smeuïge aardappelpuree: kook de aardappelen gaar, giet af, zet even terug op het vuur om te verdampen, haal van het vuur kruid met pezo en nootmuskaat, stamp ze fijn met een aardappelstamper.
  2. Doe er een een scheut melk, het ei en enkele klontjes boter bij, stamp tot een smeuïge puree, indien nodig voeg er nog wat melk aan toe.
  3. Doe deze puree in een platte vuurvaste schotel, bedek de puree met blokjes tomatenvlees, mag met vel maar zonder zaadjes, kruid lichtjes met pezo, bestrooi met grana padanokaas en enkele vlokjes hoeveboter en zet ongeveer 5 minuten in een voorverwarmde oven met grill (200°).
  4. Deze puree is lekker met gebakken kipfilet, kalfs- of varkensoester.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie