aardappelpuree met amandelkorst

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Aardappelpuree met amandelkorst
  2. 1 kg geschilde aardappelen
  3. 2dl melk + ½ dl voor opwarmen
  4. Zout, peper
  5. 1 eierdooier
  6. 1 ei
  7. Klontje boter
  8. 100 gr amandelschaafsel
  9. Kook de aardappelen gaar en maak er puree van. Voeg 2 dl melk toe, een klontje boter, een eierdooier en peper en zout. Zet koel weg tot gebruik.
  10. Verwarm de puree in de microgolfoven en voeg nog ½ dl melk toe. Vul 4 ovenschaaltjes, bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en bestrooi met amandelschilfers.
  11. Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C of onder de grill.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?