Recept 45**** (3 stemmen)

aardappel/pastinaak-cupcakes

Dit is een recept van

tijd
80 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en kook ze extra gaar in gezouten water.
  2. Versnipper de ui en snij de geroookte spekblokjes in kleine stukjes.
  3. Stoof een 1/2 ui aan in een pan met een scheutje olijfolie.
  4. Voeg daarna de spekblokjes toe en laat ze kort meestoven.
  5. Scil de pastinaakwortels met een dunschiller.
  6. Versnipper een ui en stoof aan, voeg er de in stukjes gesneden pastinaakwortels aan toe en laat stoven tot ze gaar zijn. Voeg desnoods regelmatig een kleine hoeveelheid water toe.
  7. Giet de gekookte aardappelen af en voeg er de roomkaas en de pastinaak aan toe. Stamp tot een fijne (droge) puree.
  8. Meng de ui, de spekblokjes en de oregano onder de puree.
  9. Verwarm de oven voor op 170°C.
  10. Breek de eieren en hou de eiwitten apart.
  11. Meng de dooiers samen met de bloem en het bakpoeder onder de lauwe puree.
  12. Roer alles tot een aardappelbeslag en laat dit verder lauw worden.
  13. Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder het beslag. Let erop dat je puree niet te warm is, want anders verliest het luchtige eiwit z’n effect.
  14. Doe het beslag in een plastic spuitzak, knip het puntje eraf en verdeel het over de cups.
  15. Bak de cakes gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven (170°C).
  16. Serveer ze als aardappelsnack, of als een originele aardappelbereiding bij een hoofdgerecht.

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door ronny verb. op 11 december 2010 om 16u07

heb ik ook al gemaakt met wortel en chorizo,best lekker.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie