Recept 45**** (3 stemmen)

Aardappelpastei

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Vegie

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Breng in een ruime braadpan water aan de kook , voeg de aardappelschijfjes toe en laat een paar min zachtjes doorkoken .
  2. Giet af en laat afkoelen , dep ze daarna droog met keukenpapier .
  3. Meng in een kom de lente uitjes , de rode uisnippers en de gekoelde aardappelschijfjes door elkaar en roer er 2 el room door en kruid af met peper en zout .
  4. Verdeel het deeg in tweeën en rol 1 uit tot 23 cm doorsnede en de andere tot 25 cm doorsnede , leg dan de kleinere cirkel op een ingevette bakplaat en vul met het aardappelmengsel , laat een rand van 2.5 cm over en smeer deze in met losgeklopt ei .
  5. Leg dan de grotere cirkel erop en druk de randen goed aan , maak met een mes een stoomgaatje int midden van de pastei en bestrijk de bovenkant rijkelijk met losgeklopt ei .
  6. Bak 30 min af in een voorverwarmde oven op 200°C en laat erna even afkoelen , kan zowel koud als warm geserveerd worden , mijn voorkeur gaat uit naar warm .
  7. Je kan deze ook gewoon in een taartvorm ( 23 cm doorsnede ) bakken , dan is de bodem een beetje vochtiger dan op de bakplaat , maar zeker nog even lekker ;)
  8. Eet smakelijk :)

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?