Recept 45**** (3 stemmen)

Aardappelpastei

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Vegie

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Breng in een ruime braadpan water aan de kook , voeg de aardappelschijfjes toe en laat een paar min zachtjes doorkoken .
  2. Giet af en laat afkoelen , dep ze daarna droog met keukenpapier .
  3. Meng in een kom de lente uitjes , de rode uisnippers en de gekoelde aardappelschijfjes door elkaar en roer er 2 el room door en kruid af met peper en zout .
  4. Verdeel het deeg in tweeën en rol 1 uit tot 23 cm doorsnede en de andere tot 25 cm doorsnede , leg dan de kleinere cirkel op een ingevette bakplaat en vul met het aardappelmengsel , laat een rand van 2.5 cm over en smeer deze in met losgeklopt ei .
  5. Leg dan de grotere cirkel erop en druk de randen goed aan , maak met een mes een stoomgaatje int midden van de pastei en bestrijk de bovenkant rijkelijk met losgeklopt ei .
  6. Bak 30 min af in een voorverwarmde oven op 200°C en laat erna even afkoelen , kan zowel koud als warm geserveerd worden , mijn voorkeur gaat uit naar warm .
  7. Je kan deze ook gewoon in een taartvorm ( 23 cm doorsnede ) bakken , dan is de bodem een beetje vochtiger dan op de bakplaat , maar zeker nog even lekker ;)
  8. Eet smakelijk :)

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?