Recept 45**** (8 stemmen)

Aardappelpannetje met venkel, raapjes en chorizo

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
20 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kook de krieltjes enkele minuten voor en laat uitlekken. Kook de raapjes gaar in een ruime pot kokend gezouten water. Laat ze afkoelen, schil ze en snijd ze in plakjes. Snijd de venkel in plakjes.
  2. Verhit een grote koekenpan en doe er een eetlepel Solo vloeibaar in. Snijd de chorizo in plakjes en bak hem enkele minuten. Haal de chorizo uit de pan en bak de krielaardappelen, de tijm en de rozemarijnblaadjes in het braadvet van de chorizo. Bak de aardappeltjes mooi goudbruin en voeg dan opnieuw de schijfjes venkel, raap en chorizo toe.
  3. Bak alles nog enkele minuten al roerend en dien heet op.
Tip

Varieer naar eigen smaak met de seizoensgroenten in dit gerecht – ook lekker met knolselder, spinazie of warmoes.

Andere Solo-leden over dit recept (6)

Gepost door ilse wouters op 10 september 2014 om 20u48

het lekkerste is het braadvocht van de chorizo en ik heb daarom iets meer gebruikt, zeker nodig als je zoals in het recept staat (maar niet te zien is in de foto) de krieltjes in schijfjes snijdt. Maar een beetje pimentón toevoegen kan natuurlijk ook.

Gepost door elsdebremaeker op 29 februari 2016 om 10u10

Ilse, de krieltjes worden niet in schijfjes gesneden in dit recept, maar dat mag natuurlijk ook altijd als je daar zelf de voorkeur aan geeft. Chorizo is sterk van smaak en dus ook naar eigen smaak toe te voegen.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?