Recept 05 (0 stemmen)

Aardappellasagne met ham

Dit is een recept van

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. - schil de aardappelen en kook ze gaar, laat ze schrikken met koud water en laat ze verder afkoelen
  2. - bruineer de bloem in 2 el hete boter, roer de melk erdoor en voeg het bouillonblokje toe
  3. - breng de melk aan de kook en laat ca 5 minuten pruttelen, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat
  4. - was de spinazie en doe hem druipnat in een hete pan om hem te laten slinken
  5. - laat de spinazie daarna uitlekken
  6. - maak de tomaten schoon, snijd tomaten en aardappelen in dikke schijven
  7. - vet een grote ovenschaal in en bedek de bodem met een gedeelte van de saus
  8. - leg de helft van de aardappelen erbovenop en zorg dat alles geheel bedekt is
  9. - leg er daarna de volgende ingrediënten om de beurt op: een laag spinazie, 1/3 aardappelen, een laag tomaten, een laag ham en tenslotte de aardappelen
  10. - bedruppel iedere laag met een beetje saus
  11. - giet de overige saus over de laatste laag aardappelen
  12. - strooi de geraspte kaas over de lasagne
  13. - bak de lasagne ca 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door myke op 13 augustus 2010 om 15u24

kan niet slecht zijn, ga dit eens uitproberen

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie