Recept 55***** (1 stem)

Aardappelkroketten

Dit is een recept van

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. De aardappelen schillen, koken en afgieten.
  2. Zeef de aardappelen door een roerzeef en vermeng met de gesmolten boter en de eidooiers. Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot.
  3. Doe de warme aardappelmassa in een spuitzak zonder spuitmondje of in een aardappelkroket machine. Maak langwerpige slingers op boterpapier. Laat afkoelen en bedek met een zuivere keukenhanddoek tegen het uitdrogen.
  4. Snij de aardappelslingers in porties van ongeveer 5 cm. (Mag 1 nacht in koelkast).
  5. Bestuif de porties met bloem. Haal ze nadien door een mengsel van losgeklopt eiwit, peper, zout en een scheutje olie. Wentel ze door paneermeel.
  6. Bak de kroketten in een friteuse gedurende 3 minuten goudgeel op 180 graden. Dien op bij een hoofdschotel naar keuze.
  7. Eet smakelijk.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?