Recept 45**** (1 stem)

Aardappelkoek met spek

Dit is een recept van

tijd
35 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Kook de aardappelen gaar en laat goed uitlekken.
  3. Bak de spekblokjes glazig in een braadpan met antiaanbaklaag zonder toevoeging van vetstof.
  4. Kruid de aardappelen met peper, zout en nootmuskaat. Voeg er een volledig ei + 1 eigeel bij en prak de aardappelen fijn met een aardappelstamper (liefst niet pureren want dan wordt het een plakkerige aardappelkoek). Schep er de glazig gebakken spekblokjes door.
  5. Beboter een ovenschotel (vergeet de randen niet !) en bestrooi met paneermeel.
  6. Doe de aardappelpuree in de ovenschotel en druk alles goed plat met een vork zodat de volledige ovenschotel gevuld is. Bestrooi met paneermeel en maak een ruitjespatroon met vloeibare boter.
  7. Bak de aardappelkoek met spek 25 à 30 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
  8. De aardappelkoek is klaar als de bovenkant krokant is en lichtjes meegeeft als je erop duwt.
  9. Lekker met salade .

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 15 maart 2013 om 08u46

Deze aardappelkoek ga ik als de kinderen komen eten, maken. Misschien voeg ik er ook nog een gesnipperd en voorgebakken teentje knoflook en uitje aan toe.

Gepost door Love to Cook op 19 maart 2013 om 20u25

Leuk om te maken en ook lekker. Deze taart werd hieralthans met smaak verorberd. Een volgende keer gaat er een uitje,teentje knoflook en wat kookroom erdoor heen en wat Italiaanse kruiden i.p.v de nootmuskaat.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?