Aardappelgratin met zalm

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen NET NIET gaar in licht gezouten water. Laat een beetje afkoelen en snij ze in plakjes.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Snij de zalm in dunne plakjes ( of vraag aan de vishandelaar), zet ze tot gebruik in de koelkast.
  4. Maak een bechamelsaus: smelt de boter en strooi de bloem over en roer goed met een garde. Voeg terwijl u roert eerst de visfumet toe en daarna de melk en roer glad. Kruid met peper & zout & 1 koffielepel gedroogde dille. Laat 3 minuten pruttelen en roer regelmatig dat ze niet aanbrandt
  5. Bestrijk een grote ovenschaal of 4 kleine met boter. Leg een laagje aardappelschijfjes op de bodem, giet er wat bechamelsaus over en verdeel de pakjes zalm, kruid met peper& zout & dille, en ga zo verder.
  6. Eindig met een laagje aardappelen en strooi een dun laagje gemalen gruyere over. Zet de schaal of schaaltjes in een voorverwarmde oven van 180°C voor een 30 - 35 minuten.
  7. Serveer met een frisse salade.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?