Recept 05 (0 stemmen)

Aardappelgratin met zalm

Dit is een recept van

tijd
0 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen NET NIET gaar in licht gezouten water. Laat een beetje afkoelen en snij ze in plakjes.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Snij de zalm in dunne plakjes ( of vraag aan de vishandelaar), zet ze tot gebruik in de koelkast.
  4. Maak een bechamelsaus: smelt de boter en strooi de bloem over en roer goed met een garde. Voeg terwijl u roert eerst de visfumet toe en daarna de melk en roer glad. Kruid met peper & zout & 1 koffielepel gedroogde dille. Laat 3 minuten pruttelen en roer regelmatig dat ze niet aanbrandt
  5. Bestrijk een grote ovenschaal of 4 kleine met boter. Leg een laagje aardappelschijfjes op de bodem, giet er wat bechamelsaus over en verdeel de pakjes zalm, kruid met peper& zout & dille, en ga zo verder.
  6. Eindig met een laagje aardappelen en strooi een dun laagje gemalen gruyere over. Zet de schaal of schaaltjes in een voorverwarmde oven van 180°C voor een 30 - 35 minuten.
  7. Serveer met een frisse salade.

Bron: Libelle

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie