Recept 05 (0 stemmen)

Aardappelgratin met peren en gorgonzola

Dit is een recept van

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes van ong. 2a3 millimeter .
  3. Kook de plakjes 2a3 min voor in gezouten water.
  4. Giet ze af in een vergiet en laat schrikken onder koud water en laat goed uitlekken.
  5. Schil de peren,verwijder het klokhuis en snij ze eerst in vieren en dan in dunne plakjes.
  6. Verdeel de aardappelen en peren in lagen in een ingevetten ovenschotel .
  7. Bestrooi iedere laag met de gorgonzola en kruid met peper en zout .
  8. Overgiet het geheel met de room en plaats ong. 40min in de voorverwarmde oven.
  9. Zeer lekker met geroosterd vlees of gevogelte vergezeld van een fris groen slaatje
  10. met vinaigrette van olie mosterd en citroensap.
  11. Smakelijk !!!!!!

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?