Aardappelgratin met peren en gorgonzola
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes van ong. 2a3 millimeter .
- Kook de plakjes 2a3 min voor in gezouten water.
- Giet ze af in een vergiet en laat schrikken onder koud water en laat goed uitlekken.
- Schil de peren,verwijder het klokhuis en snij ze eerst in vieren en dan in dunne plakjes.
- Verdeel de aardappelen en peren in lagen in een ingevetten ovenschotel .
- Bestrooi iedere laag met de gorgonzola en kruid met peper en zout .
- Overgiet het geheel met de room en plaats ong. 40min in de voorverwarmde oven.
- Zeer lekker met geroosterd vlees of gevogelte vergezeld van een fris groen slaatje
- met vinaigrette van olie mosterd en citroensap.
- Smakelijk !!!!!!
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?