Recept 35*** (1 stem)

Aardappelgratin met ham

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Schil de aardappelen, spoel ze onder stromend water en kook ze beetgaar in gezouten water.
  3. Giet de aardappelen af en laat ze even uitdampen op het gedoofde vuur.
  4. Laat ze afkoelen en snij ze vervolgens in plakjes.
  5. Snij de prei in ringen en spoel grondig.
  6. Smelt een eetlepel solo in een pan en stoof hierin de prei beetgaar, kruiden met nootmuskaat en pezo.
  7. Snij de ham in reepjes.
  8. Boter een ovenschaal in met solo vloeibaar.
  9. Bedek de ovenschaal met een laagje aardappelschijfjes, kruiden met nootmuskaat en pezo.
  10. Vervolgens een laagje prei en hamreepjes.
  11. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn.
  12. Overgiet met de room en bestrooi met de gratinkaas.
  13. Zet de schotel 25 minuten in de warme oven en vervolgens nog eens 5 minuten onder de grill.
  14. Tip: u kunt e aardappelen ook vervangen door korte pasta.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie