Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg vastkokende aardappelen
- 4 wit van prei
- 4 sneden gekookte beenham
- gratinkaas
- 25 cl room
- solo, bakken en braden
- solo vloeibaar
- nootmuskaat
- peper&zout (pezo)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Schil de aardappelen, spoel ze onder stromend water en kook ze beetgaar in gezouten water.
- Giet de aardappelen af en laat ze even uitdampen op het gedoofde vuur.
- Laat ze afkoelen en snij ze vervolgens in plakjes.
- Snij de prei in ringen en spoel grondig.
- Smelt een eetlepel solo in een pan en stoof hierin de prei beetgaar, kruiden met nootmuskaat en pezo.
- Snij de ham in reepjes.
- Boter een ovenschaal in met solo vloeibaar.
- Bedek de ovenschaal met een laagje aardappelschijfjes, kruiden met nootmuskaat en pezo.
- Vervolgens een laagje prei en hamreepjes.
- Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn.
- Overgiet met de room en bestrooi met de gratinkaas.
- Zet de schotel 25 minuten in de warme oven en vervolgens nog eens 5 minuten onder de grill.
- Tip: u kunt e aardappelen ook vervangen door korte pasta.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?