Recept 05 (0 stemmen)

Aardappelgratin met ham en broccoli

Dit is een recept van

tijd
70 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. - Schil de aardappelen, snij in stukjes en kook gaar in lichtgezouten water gedurende 20 à 25 min. Giet de aardappelen af en pureer ze. Voeg de witte wijn en de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.
  2. - Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in blokjes van 1 cm.
  3. - Snij de broccoli in roosjes en kook in lichtgezouten water gedurende 5 min.
  4. - Snij de champignons in 4 of 6 naargelang de grootte en roerbak in olijfolie. Kruid met peper en zout.
  5. - Snij de gekookte ham in reepjes.
  6. - Meng de broccoliroosjes met de reepjes gekookte ham, de blokjes appel en de champignons. Giet deze mengeling op de bodem van een beboterde ovenschotel.
  7. - Bedek de mengeling met aardappelpuree.
  8. - Klop het ei los met een klopper en roer er de room en de kaas onder. Giet deze mengeling over de puree en schuif de ovenschotel in een op 180°C voorverwarmde oven gedurende 25 min.
  9. - U kan de schotel ook vooraf klaarmaken. Laat op het einde 15 min. langer opwarmen.
  10. (Los blad Colruyt)

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie