Aardappelgehaktschotel met spekkorst

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. - pel de uien en snipper ze
  2. - kneed het gehakt met 1/3 de uisnippers, de tomatenpuree en wat zout en peper door elkaar
  3. - leg de plakjes spek op de bodem van een ovenschaal (ca 30 cm lang)
  4. - schil de aardappelen, spoel ze goed en rasp ze grof
  5. - druk de aardappelrasp goed uit
  6. - kneed deze met de rest van de uisnippers en de bloem en breng dit mengsel op smaak met zout en peper
  7. - verdeel de helft van het aardappelmengsel in de ovenschaal
  8. - snijd de randjes van de plakken kaas af
  9. - leg 4 plakjes kaas op de aardappelmassa in de ovenschaal
  10. - verdeel de gehaktmassa over de plakjes kaas en druk deze een beetje aan
  11. - verdeel de rest van de aardappelmassa over de gehaktmassa
  12. - vouw de plakjes spek over de aardappelmassa
  13. - snijd de overige plakjes kaas in reepjes en strooi deze over de ovenschotel
  14. - bak de ovenschotel in 40-50 min goudbruin in een voorverwarmde oven van 200°C
  15. Serveer met een groene salade.

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door Nancy1990 op 12 februari 2011 om 17u06

Superlekker echt een aanrader

Hoeveel sterren geef jij dit recept?