Recept 25** (1 stem)

Aardappelflensjes

Dit is een recept van

tijd
35 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Benodigdheden:
  2. - 300 gram aardappelen, geschild
  3. - 1/4 liter melk
  4. - 2 eetl. bloem
  5. - zout
  6. - 2 eetl. fijngesneden peterselie
  7. - 2 eieren
  8. - 2 eiwitten
  9. - 1 eetl. crème fraîche
  10. - boter of margarine
  11. Bereiding:
  12. Kook de aardappelen in ca. 20 minuten gaar. Stamp ze fijn en roer de melk erdoor. Laat dit mengsel ca. 1 uur afkoelen. Roer dan de bloem, zout, peterselie, eieren, eiwitten en crème fraîche erdoor tot een stevig flensjesbeslag ontstaat. Bak hiervan in een grote koekenpan in wat boter kleine ronde flensjes van ca. 6 cm doorsnede. Bak de flensjes aan één kant in 2-3 minuten bruin, keer ze en bak de onderkant ook 2-4 minuten tot deze krokant is.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?