Aardappelflensjes

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden:
  2. - 300 gram aardappelen, geschild
  3. - 1/4 liter melk
  4. - 2 eetl. bloem
  5. - zout
  6. - 2 eetl. fijngesneden peterselie
  7. - 2 eieren
  8. - 2 eiwitten
  9. - 1 eetl. crème fraîche
  10. - boter of margarine
  11. Bereiding:
  12. Kook de aardappelen in ca. 20 minuten gaar. Stamp ze fijn en roer de melk erdoor. Laat dit mengsel ca. 1 uur afkoelen. Roer dan de bloem, zout, peterselie, eieren, eiwitten en crème fraîche erdoor tot een stevig flensjesbeslag ontstaat. Bak hiervan in een grote koekenpan in wat boter kleine ronde flensjes van ca. 6 cm doorsnede. Bak de flensjes aan één kant in 2-3 minuten bruin, keer ze en bak de onderkant ook 2-4 minuten tot deze krokant is.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?