Recept 05 (0 stemmen)

aardappelengratin

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

test

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. De aardappels schillen en in dunne, gelijkmatige plakjes snijden
  2. Het teentje knoflook pellen en halveren. Hier mee een vuurvaste schaal met een lage rand inwrijven en de schaal daarna invetten De oven voorverwarmen op 200°C. De aardappelplakjes dakpansgewijs in lagen in de schaal leggen. Over iedere laag wat zout en peper strooien. De slagroom en de melk vermengen. Op smaak brengen met zout en peper. De kaas raspen en over de aardappels strooien. Het melk-roommengsel erover gieten en ten slotte kleine klontjes boter over de gratin verdelen De gratin midden in de voorverwarmde oven (hetelucht 180°C) in 50 à 60 minuten goudbruin bakken.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?