Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg vastkokende aardappelen (middelgroot)
- 4 el geroosterde-sesamolie
- 2 el sesamzaadjes
- peper&zout
- voor de tomatensalsa
- 4 tomaten
- 1/2 limoen (sap)
- 2 tl groene tabasco
- 1 bosje koriander
- peper&zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4 of Dep ze droog. Meng de aardappelen, de olie en het sesamzaad op een bakblik. Kruid met peper&zout. Bak ongeveer 45 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn, wel regelmatig omdraaien. Voor de tomatensalsa: Pel de tomaten, halveer ze en verwijder de pitjes en harde kern. Snij het vruchtvlees in blokjes en breng op smaak met het limoensap, tabasco en peper&zout. Hak de koriander grof en strooi dit over de tomaten.
- Heerlijk met een gegrilde steak en wat zelf gemaakte mayonaise.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?