Aardappelen in de schil met broccoli en cheddar

Deze aardappelen in de schil zijn zowel kleurrijk als smaakvol, en de perfecte manier om de moeilijkste groenteneters onder je gasten toch van broccoli te laten garneren! Serveer deze aardappelen op zichzelf, met een kleine salade of zelfs met een stuk vlees of vis. Aan jou de keuze!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 230°C
  2. Reinig de aardappelen met een groenteborstel en doorprik de volledige schil met een vork.
  3. Leg de aardappelen op een bakplaat bekleed met aluminiumfolie (of bakpapier, maar controleer eerst of het bestand is tegen zo’n hoge temperaturen) en stop ze 25 minuten in de oven.
  4. Bereid ondertussen de ui. Snij de ui in ringen, doe ze in een kom en bedek met kokend water. Giet af na 1 minuut. Verhit de witte wijnazijn in een kleine met ½ teentje knoflook en een snufje zout en peper. Haal de pan van het vuur zodra de azijn begint te koken en voeg de uienringen toe. Dompel ze goed onder in de fond en laat minstens 30 minuten staan.
  5. Haal de aardappelen uit de oven en bestrijk ze met een borstel met Solo Bakken & Braden. Voeg een snufje grof zout toe aan elke aardappel en stop ze opnieuw 30 minuten in de oven. (De baktijd kan variëren, afhankelijk van de grootte van je aardappelen. Controleer met een tang of vork of ze gaar zijn.)
  6. Maak ondertussen de vulling klaar. Breng een pan water aan de kook en snij de broccoli in kleine trosjes. Kook de broccoli met een snuifje grof zout erbij gedurende 7 minuten. Giet de broccoli af en spoel af met koud water. Neem een slakom en meng daar met een vork de broccoli met de Solo Crèmefine, de emmentaler, de helft van de cheddar, de resterende teentje knoflook, zout en peper.
  7. Wanneer de aardappelen klaar zijn, maak je er in de lengte een snee in. Vul met het broccolimengsel en bestrooi met de resterende cheddarkaas. Bak opnieuw 5 minuten in de oven, op de grillstand.
  8. Leg voor het serveren een paar uiringen op elke aardappel.

Tip

Maak een grotere hoeveelheid gepekelde rode uiringen! Je kan de restjes een paar dagen in de koelkast bewaren en je toasts, salades, taco's ... of andere hapjes ermee versieren! Gebruik aardappelen van dezelfde grootte, zodat ze allemaal even doorbakken zijn.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?