Ingrediënten voor 6 personen
- 750 GR bloemaardappels bv Bintje
- 300 GR boerenpaté
- 2 eieren
- 1 TL olijfolie
- 2 EL paneermeel
- gedroogde rozemarijn
- peper en zout
Bereidingswijze
- Schil de aardappels en kook ze gaar in gezouten water. Pureer ze met de olijfolie en 1 ei. Kruid met rozemarijn, peper en zout.
- Vorm met de paté kleine bolletjes en rol rond elk bolletje een laag puree. Wentel de gevulde aardappelbolletjes eerst in losgeklopt ei en vervolgens in paneermeel. Laat minstens 1 uur in de ijskast afkoelen.
- Frituur de aardappelbolletjes in frituurolie op 160°C goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en dien op met mosterd of mayonaise.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?