Aardappel-torentaartjes uit de muffin vorm

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Dep de geschilde en gewassen aardappelen droog met keuken papier. Snij ze op een mandoline in dunne schijfjes. Doe de schijfjes in een kom te samen met alle andere ingrediënten.
  2. Werk met je schone handen alles voorzichtig door elkaar... bbbrrr een sticky klusje.
  3. Vet de muffinholtes goed in met boter. Leg steeds een aantal aardappelplakjes op elkaar en leg die in de holtes. Zorg ervoor, dat ze even hoog zijn.
  4. Zet de vorm 50-60 minuten in een oven van 175 graden. Dek de vorm af met aluminium folie als ze te bruin worden. Ik serveerde ze met varkenshaas medaillons omwikkeld met bacon en een salade. De man heeft graag gebakken aardappeltjes. En dit is weer nét even iets anders. Van binnen lekker smeuïg en van buiten krokant.
  5. Mooi om te serveren voor gasten en niet onbelangrijk eenmaal in de oven er nauwelijks nog omkijken na.

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door Love to Cook op 18 februari 2016 om 13u26

Belangrijk om even grote aardappelen te nemen. Is gemakkelijker om te stapelen en het oogt mooier. Betere foto volgt dus nog. De man was er verrukt over .

Hoeveel sterren geef jij dit recept?