Recept 45**** (8 stemmen)

Aardappel - preischotel

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Vlees en wild

tijd
60 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Benodigdheden: 1 kg aardappelen, ½ dl melk, 500 gr prei, 500 gr gehakt, boter, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 200 gr champignons, peper, zout, 2 theelepels kerriepoeder, 1 ei, 1 eetlepel melk, 100 geraspte kaas, paneermeel. Bereiding: Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een ketel met een beetje water en zout gaar. Maak de ui en de knoflookteentjes schoon en hak ze fijn. Maak de prei schoon en hak deze in ringen. Maak de champignons schoon en snijdt deze in plakjes. Verhit een beetje boter in een pan en bak hierin het gehakt rul en voeg dan de ui, knoflook en champignons toe en laat dit even meebakken. Vet een ovenschaal in en schep hierin het gehaktmengsel. Doe wat boter in de pan (waar het gehakt ingezeten heeft) en bak hierin een paar minuten de prei en de kerrie. Schep dit op het gehaktmengsel. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, een klontje boter door en wat zout en peper. Schep de aardappelpuree op de prei. Klop het ei los met 1 eetlepel melk en giet dit over de prei. Strooi de geraspte kaas en wat paneermeel erover. Zet de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Andere Solo-leden over dit recept (9)

Gepost door drekejanssens op 14 mei 2015 om 07u38

zalig lekker en eenvoudig te bereiden. ik liet champignons eruit omwille van champignonhaters aan tafel...

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie