Ingrediënten voor 6 personen
- 1 tl tijm
- 100 gr ontbijtspek in blokjes
- 2 sjalot gesnipperd
- zout en peper
- 200 gr rauwe aardappelen geraspt
- 2 eieren gesplitst
- 100 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl margarine
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 200 Gr.C.
- In droge koekenpan spek uitbakken.
- Sjalot toevoegen en ca. 5 minuten meebakken.
- Laten afkoelen.
- Mengen: eidooiers, aardappelrasp, bloem, bakpoeder, boter, tijm, zout en peper, spekblokjes en sjalot.
- Eiwit stijfkloppen en door massa scheppen.
- Holtes van muffinvorm vullen en in midden van oven inn ca. 25 minuten gaar bakken.
- Uit muffinvorm schudden en meteen serveren.
- Tip: Dit recept past meer bij een Paasbruch dan bij een warme maaltijd. Het is meer een aardappelbroodje.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?