Aardappel-groentesoep
Op zoek naar een maaltijdsoep die het altijd goed doet? Maak eens een lekkere aardappelsoep met véél groenten en hamreepjes. Daar schept iedereen graag nog eens van op!
35 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 600 gr aardappelen geschild in blokjes
- 1 struik bleekselderij schoon en in kleine ringetjes gesneden
- 2 preien schoon en in halve ringetjes
- 2 rode paprika in kleine blokjes
- 2 tl kerrie
- peper uit de molen naar smaak
- 4 el vloeibare margarine( Solo)
- 2 groente bouillonblokken met minder zout
- 1 1/2 liter heet water
- 4 dunne plakjes gerookte achterham in reepjes
- tijm of oregano naar smaak
Bereidingswijze
- Doe de vloeibare vetstof in een soeppan en smoor de prei met de kerrie en peper een vijftal minuten.
- Voeg dan de aardappelblokjes, bleekselderij, het water en de 2 bouillonblokken toe. Breng dit geheel aan de kook en laat 12 minuten koken.
- Werk met een pureestamper de aardappelblokjes kapot.
- Voeg dan de rode paprikablokjes toe en breng alles weer aan de kook en kook 7 minuten.
- Proef en breng de soep verder op smaak met peper, kerrie en tijm of oregano.
- 260 kcal p.p en met 1 broodje en beleg erbij voor een volledig hoofdgerecht 525 kcal .
Tip
Liever vegetarisch.... laat de ham weg.
Andere Solo-leden over dit recept (2)
Gepost door nouska op 23 februari 2019 om 15u20
hello, ik heb een vraagje mot de parika geroster zijn of mag het ongeschild
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?