Ingrediënten voor 4 personen
- 8 stuks bloemige aardappelen
- 2 stuks wortels
- 100 gram erwten
- 100 gram spekblokjes (kant-en-klaar)
- 3 stuks eieren
- 150 gram broodkruimels
- bloem
- frituurolie
Bereidingswijze
- Kooktijd aardappelen: 10 min. • Bereidingstijd: 20 min
- Schil de aardappelen en kook ze gaar. • Snijd de wortelen in blokjes van 0,5 cm en kook ze gedurende 2 minuten in een bodempje water. • Kook ook de erwtjes gedurende 4 minuten. • Maak puree van de aardappelen en voeg vervolgens 1 eidooier, de spekblokjes, de erwtjes en de wortelen toe. • Meng goed en rol tot kroketjes. • Kluts de resterende eieren. Rol de kroketjes door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door het broodkruim. • Bak ze 5 minuten in frituurolie op 180°C.
- Tip
- Serveer met sla, tomaten en ketchup.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door fluffy junior op 13 juni 2010 om 20u20
lekker maar moet zeker bijgekruid worden met peper en zout, en goed paneren of ze springen kapot maar niet heel erg mooie presentatie geslaagt gerechtje
Hoeveel sterren geef jij dit recept?