Recept 25** (1 stem)

Aardappel-andijvieschotel

Dit is een recept van

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. - schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in 20 min gaar, giet af en vang het kookvocht op
  2. - stamp de aardappels met een pureestamper tot een grove puree, voeg 25gr boter toe en zoveel kookvocht als nodig is om er een smeuïge massa van te maken
  3. - verwarm de oven voor op 220°C
  4. - bak de spekreepjes 4 min in een pan, voeg de uit toe en fruit 4 min
  5. - neem de pan van het vuur en schep de andijvie erdoor, breng op smaak met peper
  6. - meng het andijviemengsel met de puree
  7. - schep de stamppot in de ovenschaal
  8. - bestrooi de puree met de paneermeel en verdeel de rest van de boter er in stukjes over
  9. - zet de ovenschaal ca 10 min in de oven en laat er een goudbruin korstje opkomen
  10. Je kunt de stamppot een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en zet de schaal de volgende dag 20 min in een oven van 200°C.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie