Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg kruimige aardappels
- 50 gr boter, in blokjes
- 250 gr magere spekreepjes
- 2 rode uien, in halve ringen
- 500 gr andijvie, gesneden
- paneermeel
Bereidingswijze
- - schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in 20 min gaar, giet af en vang het kookvocht op
- - stamp de aardappels met een pureestamper tot een grove puree, voeg 25gr boter toe en zoveel kookvocht als nodig is om er een smeuïge massa van te maken
- - verwarm de oven voor op 220°C
- - bak de spekreepjes 4 min in een pan, voeg de uit toe en fruit 4 min
- - neem de pan van het vuur en schep de andijvie erdoor, breng op smaak met peper
- - meng het andijviemengsel met de puree
- - schep de stamppot in de ovenschaal
- - bestrooi de puree met de paneermeel en verdeel de rest van de boter er in stukjes over
- - zet de ovenschaal ca 10 min in de oven en laat er een goudbruin korstje opkomen
- Je kunt de stamppot een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en zet de schaal de volgende dag 20 min in een oven van 200°C.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?