Aardappel - Aardappelschotel met chorizo en spitskool

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 zak gesneden spitskool(300 gr)
  • 2-3 eetl olijfolie
  • 1 duopak aardappelschijfjes(750 gr ong)
  • 200 gr chorizo fijn gesneden
  • 4 tomaten in plakjes gesneden
  • 4 eieren en 100 ml melk
  • 1 halve eetl gedroogde provencaalse kruiden

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 175 °C. In wok spitskool in 1 el olie 4 min. roerbakken. Bodem van ovenschaal bedekken met aardappelschijfjes. Hierop 2 lagen maken van achtereenvolgens chorizo, spitskool, tomaat en aardappel. In kom eieren loskloppen met melk, Provençaalse kruiden en zout en peper naar smaak. Eimengsel in ovenschaal schenken. Olie erover sprenkelen. In midden van oven aardappelschotel in 40-45 min. goudbruin en gaar laten worden.

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door edriesen op 23 juli 2012 om 14u43

Zijn de aardappeltjes voorgekookt in zo'n duopak? Ik ken dit eigenlijk niet en zou de aardappeltjes zelf bereiden (of snijden indien ze niet gekookt zijn).

Gepost door bijoux1 op 04 november 2013 om 18u38

die duopakken zijn meestal voorgekookt, maar je kan ze zeker ook zelf maken, vind ik persoonlijk ook lekkerder. in schijfjes enkele minuten in de microgolf, en is zo snel klaar.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?