Recept 05 (0 stemmen)

Aardappel- en wortelpureekoekjes

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en de wortelen en snij in blokjes.
  2. Kook de aardappelen samen met de wortelen gaar in gezouten water, giet af en laat even uitdampen op het gedoofde vuur.
  3. Doe de aardappelen/wortelen door een roerzeef of stamp ze fijn tot een puree, meng er de drie eidooiers en 1 eetlepel solo onder, kruid af met nootmuskaat en pezo.
  4. Maak op een met bloem bestoven werkvlak en rol deeg van de puree en snij daar 12 even dikke plakken van.
  5. Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en bak hierin de plakken puree rondom in aan.
  6. Leg de plakken op een met olie ingestreken bakplaat en smeer er een laagje kruidenkaas op, zet ze ongeveer 4 minuten onder de grill.
  7. Lekker met een slaatje van veldsla, partjes sinaasappel en geroosterde walnoten met een mosterdvinaigrette, en voor de vleeseters, er nog een braadworst of chipolata of kotelet bij.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie