Aalsterse Vlaaien

Ingrediënten voor 10 personen

  • 1 l melk
  • 30 klontjes suiker
  • 1 pak speculoos
  • 1 pak beschuiten
  • 6 eieren
  • 1 koffielepel kaneel
  • 1 snuifje foelie
  • 200 gr kandijsiroop (halve fles)

Bereidingswijze

  1. Neem een grote kookpot
  2. Voeg de melk en de suiker toe en warm dit op tot de suiker gesmolten is (niet koken)
  3. Verkruimel de beschuiten en de speculoos en voeg deze toe aan de melk. Voeg de foelie en de kaneel toe.
  4. Het is belangrijk van goed te blijven roeren, om aanbakken te vermijden.
  5. Klop de eieren in een apart kommetje en meng dit eveneens onder het mengsel.
  6. Neem de pot van het vuur en voeg de kandijsiroop toe.
  7. Giet het mengsel in een vuurvaste schotel en bak in de oven gedurende ong 40 min op 180 °C.
  8. Laat afkoelen en geniet.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door 63Micheline63 op 18 maart 2015 om 22u49

indien u echte Aalsterse vlaaien wil maken heb je het echte recept nodig. hier is het recept van de echte Aalsters vlaaien . heb nodig mastellen eieren suiker melk siroop kaneel en foelie

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?