Ingrediënten voor 8 personen

  • 350 gram peperkoek
  • 300 gram speculaas
  • 1 ei
  • 1 eigeel
  • kandijsiroop
  • 50 gram kandijsuiker
  • 2 eetlp maiszetmeel
  • 1 liter melk

Bereidingswijze

  1. • Verbrokkel de speculaas en peperkoek in een kom. Voeg de suiker en de melk toe. Laat dit even weken en roer dan goed door met een garde.
  2. • Zet een kookpot op een middelmatig vuur en giet alles erin. Roer heel goed door tot er een binding ontstaat.
  3. • Doe het ei en eigeel in een schaal en voeg een scheut melk en het maïszetmeel toe. Giet dit mee in de kookpot en roer goed door. Giet dit mengsel in een bakvorm.
  4. • Versier de bovenkant met streepjes kandijsiroop. Zet dit in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 40 à 45 minuten

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Hier scoor je vast ook mee

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Spruitje op 05 mei 2021 om 13u38

Sorry maar echte Aalsterse vlaai wordt gemaakt met "mastellen"

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?