Aalsterse vlaai erkend streekproduct

Ingrediënten voor 6 personen

  • Liter 1 Melk
  • 2 Eieren
  • Gr 75 Suiker wit
  • Gr 75 Suiker bruin
  • Gr 175 Peperkoek
  • 5 Pakjes betterfood = 10 koekjes
  • 1 Zakje vanillesuiker
  • 2 El donkere kandijsiroop
  • 1 Snuifje zout
  • 1 Snuifje kaneel

Bereidingswijze

  1. Breek de betterfood en peperkoek in kleine stukjes . Meng alle ingrediënten , behalve de eieren , in de melk en laat 1uur weken . Klop de eieren los en giet bij de andere ingrediënten en mix alles goed . Giet alles in een kookpot , breng aan de kook en laat indikken . Oppassen voor aanbranden .
  2. Verwarm de oven op 180°. Spoel een keramieken ovenschaal met koud water . Giet de pap in de schaal . Zet die in de oven en laat 1 uur bakken . Zet daarna de oven UT en laat nog tien minuten in de oven staan . Dien op .

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door Jasmijntje op 17 januari 2016 om 15u15

Zeer lekker ,al verschillende keren gemaakt

Hoeveel sterren geef jij dit recept?