use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kruidige kippensoep met kokosmelk en kiwi
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kruidige kippensoep met kokosmelk en kiwi

Kruidige kippensoep met kokosmelk en kiwi

Oosters, pittig en bijzonder lekker: deze Thaise kippensoep met kokosmelk is een lichte maaltijdsoep die altijd verrast. Een ware explosie van smaken in je bord.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • 2 takjes citroenkruid
  • 5 cm gemberknol
  • 1 teentje look
  • 3 kleine rode Spaanse pepers
  • 2 theelepeltjes Solo Vloeibaar
  • 4 blaadjes van de kaffir-citroenboom
  • 0.5 theelepeltje kurkumapoeder
  • 60 cl kokosmelk
  • 1.5 liter water
  • 1 soeplepel nuoc-mâm (vissaus)
  • 1 blokje Knorr Finesse gevogeltebouillon
  • 500 g uitgebeende kippenbilletjes
  • 4 kiwi's
  • 6 takjes thaise basilicum
  • 0.5 citroen

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Spoel het citroenkruid en snij het fijn. Pel de gember en rasp of hak hem fijn, schil de look en hak hem. Open de Spaanse pepers, haal de zaadjes eruit en hak ze.
  2. Warm de Solo Vloeibaar op in een grote kookpot en voeg er het citroenkruid, de blaadjes van de citroenboom, de gember, de look, de Spaanse pepers en het kurkumapoeder aan toe.
  3. Laat alles 1 tot 2 minuten fruiten op een zacht vuurtje en giet dan de kokosmelk, het water en de nuoc-mâm erbij.
  4. Voeg er het blokje gevogeltebouillon aan toe en breng alles aan de kook.
  5. Verwijder het vel van de kip en snij het vlees in kleine stukjes.
  6. Doe het in de kookpot en laat het 20 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
  7. Pel ondertussen de kiwi's en snij ze in blokjes.
  8. Was, droog en ontblader de basilicum en snij fijn.
  9. Bewaar 6 kopjes voor de versiering. Pers de halve citroen uit.
  10. Op het moment dat je de soep warm opdient, voeg je er de blokjes kiwi, de fijngesneden basilicum en het citroensap aan toe.
Deze kippensoep met kokosmelk kan je ook perfect klaarmaken met scampi in plaats van kip. Het proberen waard!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.