use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gebakken eend in een sausje van gember en appeltjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gebakken eend in een sausje van gember en appeltjes

Gebakken eend in een sausje van gember en appeltjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 600 g eendenborst
  • Solo Vloeibaar
  • 1 stukje gember gesschild
  • 2 dl light room
  • 1 scheutje Calvados
  • 1 eetlepel honing
  • 2 appels (Jonagold)
  • 500 g jonge spinazie, gewassen
  • 2 gesnipperde sjalotten
  • 300 g vastkokende aardappelen
  • olijfolie
  • 3 eetlepels gehakte rozemarijn
  • 6 eetlepels kippenbouillon

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Was de aardappelen en snij ze in maantjes zonder ze te schillen. Kook ze net niet gaar in gezouten water (reken ongeveer 9 minuten). Schik ze in een vuurvaste schotel en voeg er peper, zout en de gehakte rozemarijn aan toe. Besprenkel rijkelijk met olijfolie en laat de aardappelen verder gaar roosteren in de oven op 180 graden.
  2. Schil de appels , snij in partjes en bak gaar in wat Solo light Vloeibaar.
  3. Bak de eend rosé in hete Solo. Reken hiervoor ongeveer 4 minuten op ieder kant
  4. Blus de pan met een scheutje Calvados, de light room en een beetje kippenbouillon en het stuk gember.
  5. Laat het sausje inkoken tot een liche siroop en voeg er een lepel honing aan toe. Voeg de appels toe en verwijder de gember. Die was enkel om smaak te geven.
  6. Stoof de gesnipperde sjalotten in een pan met de Solo en voeg er de jonge spinazieblaadjes aan toe. Kruid af met peper en zout.
  7. Serveer de eend in de gembersaus met de spinazie en de aardappelen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.